May 26, 2011

Sebenarnye masalah tak pernah selesai..

Semalam, pepagi dah kuar ke jerantut, aku bercadang nak pegi usya usya rumah sewa dan nk kompom kan surat tawaran aku. lebih kurang jam 11 pagi aku sampai kat DBD jumpa dengan kak Ti (C.C kat situ) kemudian Encik Li sebagai penolong pegawai untuk bincang pasal persediaan yang aku kena buat. Sedikit penerangan pasal kerja. so aku pon amik kesempatan bertanya tentang rumah sewa atau kuarters jika boleh disediakan, dengan pantas beliau menelefon seorang anak buahnya yang dipanggil bob.. bob pun masuk (mmg bob sungguh dengan badan yang 2,3 kali ganda aku kaki pulak berbalut terhincut hincut..encik li perkenalkan aku kepada bob dan meminta bantuan bob untuk benarkan aku duduk kat kuarters dia.

Selesai urusan surat tawaran aku dan bob keluar menuju ke dewan makan tempat yang aku akan bertugas, ada sedikit perkara yang kurang menyenangkan. Katanya ketua tukang masak disini agak laser.. erm mak cik yang dah separuh abad mungkin sebaya dengan mak aku.. gasak lah macam aku tak biasa dengan orang macam tu. Kemudian aku dia bawa oleh bob pusing pusing sekitar kawasan then kami menuju ke kuarters.. Agak bersepah. maklulmlah bujang kata bob. takde hal pun bagi aku, teringat pulak aku kat Zali budak yang aku jumpa masa interview dulu, pun perlukan housemate tapi aku lupa lak nak amik contact dia. Takpe lah buat sementara ni baik aku bersama bob yang comel ni je..

Tiba dirumah lebih kurang jam 5 petang. Uhhh penat gile! kemudian telefon berbunyi "DBD jerantut" Tak sangka zali yang telefon aku, katanya dia dah kemas kemas rumah tapi dia dapat tau aku akan duduk dengan bob, nada macam kecewa. '' alamak  camne ni aku takde nombor ko nak contact, malas lak nak berharap tak sangka boleh duduk kuarters.. oklah takpe nanti aku bincang dengan bob..'' sampai saat ini aku tak call bob lagi sebab tak tau nak explain cmne (_._!)

1 comment:

  1. dah col bob blum? cam mna ko settle? heheeh

    ReplyDelete